vrouwelijke componisten Women Composers 3 Wereldpremières - Carola Bauckholt en Christina Kubisch | news
 

3 Wereldpremières - Carola Bauckholt en Christina Kubisch

Drie nieuwe werken, in opdracht geschreven voor het Muziekgebouw aan het IJ, van de vooraanstaande Duitse componisten Carola Bauckholt en Christina Kubisch. Zij maken in hun nieuwe composities met aard- en onderwatermicrofoons de wereld van elektromagnetische golven en ultrageluid hoorbaar. Voorafgaand aan de première vindt een openbare repetitie plaats.
In hun nieuwe composities onderzoeken ze, ieder op eigen wijze, de wereld van elektromagnetische golven en ultrageluid.
Carola Bauckholt experimenteert graag met klanken en verbanden die ze nooit eerder heeft gehoord. Haar nieuwe Point of Presence verwijst naar een knooppunt binnen een communicatiesysteem dat verbindingen tot stand brengt tussen verschillende schakelcentra voor data- en spraakverkeer.
Christina Kubisch brengt in haar twee nieuwe composities verschillende werelden samen; van instrumentale muziek en van geluid, veldopnames, soms ook spraak of video. Zo schept zij een zeer persoonlijke muzikale taal, vaak met subtiele humor.
__
Uitvoerenden: Nieuw Ensemble, Ed Spanjaard dirigent
donderdag 9 februari 2017 / 20.15 uur - Muziekgebouw a/h IJ
(inleiding om 19.15 met Joël Bons en de componisten)
__
Openbare repetitie op dinsdagmiddag 7 februari 12:30 uur
Op dinsdagmiddag 7 februari organiseert het Muziekgebouw een openbare repetitie rondom deze drie wereldpremières (aanvang 12.30 uur Grote Zaal, toegang gratis na aanmelding). Het programma wordt voorafgegaan door een inleiding waarin muziekpubliciste Thea Derks in gesprek gaat met Carola Bauckholt en Christina Kubisch.