vrouwelijke componisten Women Composers Opera - Annelies Van Parys | news
 

Opera - Annelies Van Parys

PRIVATE VIEW
Annelies Van Parys, huiscomponiste bij Muziektheater Transparant, schreef voor het festival Opera XXI Private View, geïnspireerd door het filmuniversum van Alfred Hitchcock.
Het is haar eerste echte opera; meteen een met de suspense van een rasechte thriller, de spankracht van een whodunit, een dosis humor en een fijnzinnig web van verwijzingen naar Hitchcocks innovatieve beeldtaal. De toeschouwer wordt meegezogen in de blik van een voyeur die in de levens van anderen binnendringt en op zoek gaat naar betekenis. Maar vertellen onze ogen werkelijk wat we zien? De voorstelling confronteert ons met de inherente dubbelzinnigheid van kijken en bekeken worden - een vraag die vandaag nog relevanter lijkt dan toen: big brother is watching us, meer dan ooit.
Onlangs ontvang Annelies Van Parys en het Nederlandse 33 ⅓ collective de eerste Fedora – Rolf Liebermann Prize for Opera en een geldprijs van €75.000.

Lees hier (in pdf-formaat) een interview met Annelies Van Parys.

Première: 13 May 2015 - Kunsthuis Opera Vlaanderen Antwerpen (BE)
Tickets Antwerpen/Gent - 13, 15, 23 May 2015
Tickets Operadagen Rotterdam - 28 May 2015 - met voorgesprek om 19.30 uur met Annelies Van Parys en scenariste Gaea Schoeters.
Musik der Jahrhunderte Stuttgart - 12 Juni 2015
Budapest / Armel Opera Festival - 2 July 2015
Pilsen 2015 - 5 July 2015

Muziek van Annelies Van Parys is te horen in Radio Monalisa op 17 en 24 mei 2015.