vrouwelijke componisten Women Composers Dansen op een Glazen Plafond | news
 

Dansen op een Glazen Plafond

Dansen op een Glazen Plafond is alternatief variété met schrijvers, dichters, musici van zeer divers pluimage, een singer songwriter, een cabaretière en een tapdanseres.
Eigenzinnige types, met een sterk profiel en inderdaad, allen vrouw.
Een unieke bundeling van sterke vrouwen die hun talent vol elan en overtuiging vieren tijdens deze verrassende en zeer veelkleurige avond van alternatief variété met diepgang. Van hilarische column tot abstracte poëzie en van stand-up-comedy tot poëtisch verhaal. Van klassiek strijkje tot heftige rock en van hedendaagse harpmuziek tot swingende jazz.

Het idee komt van muzikante Corrie van Binsbergen. Zij vond projecten met alleen vrouwen eigenlijk altijd maar onzin. Het zou niet moeten uitmaken of er mannen of vrouwen op het podium staan. Vinden ook al deze vrouwen.
Alle betrokkenen aan deze voorstelling denken er hetzelfde over: het zou er niet toe moeten doen of er mannen of vrouwen op het podium staan. Maar het feit dat er louter vrouwen op het podium staan, zal waarschijnlijk niet onopgemerkt blijven, terwijl een big band met alleen mannen nog steeds geen enkele verbazing wekt.
Zoals het ‘dansen’ in de titel al aangeeft gaat het niet om een probleemstelling of een feministisch manifest maar juist om een feestelijke viering van talenten.

Het glazen plafond staat voor begrenzing, vooroordelen. Nu willen zijn het omdraaien en de negatieve connotatie omkeren naar het positieve; openheid, contact maken, verbinden, anders kijken, de geest en de ogen openen, vergezichten en een poëtische kijk op het glazen plafond bieden.

Met:
Sanne Wallis de Vries & Frédérique Spigt Hermine Deurloo mondharmonica
Corrie van Binsbergen gitaar Tini Thomsen baritonsax Tineke de Jong viool
Esther Apituley altviool Saartje van Camp/Annie Tangberg cello Nora Mulder piano, accordeon, cymbalom Mick Paauwe bas Marije Nie tapdans
Tatiana Koleva slagwerk, vibrafoon (pool A) Miriam Overlach harp (pool B)

Tjitske Jansen, Manon Uphoff, Christine Otten (schrijvers/dichters-pool A)
Esther Gerritsen, Ellen Deckwitz, Anne Vegter (schrijvers/dichters-pool B)

première maandag 26 januari 2015
De Kleine Komedie - Amsterdam
zie ook: www.dansenopeenglazenplafond.nl