vrouwelijke componisten Women Composers concerttip | news
 
concerttip

Gaudeamus Sessie met
Rieteke Hölscher & Miranda Driessen

Tijdens de 20ste editie van de Gaudeamus Sessies, een preview van Koerikoeloem, de muziektheatervoorstelling van Miranda Driessen naar het gelijknamige prozagedicht van Tjitske Jansen. Een multidisciplinair werk voor 8 solostemmen, sho (een Japans blaasinstrument), blokfluittrio en een klankinstallatie bestaande uit 8 windharpen.
Ook op het programma de klankinstallatie Disturbing Light van beeldend vormgever Marij Janssen en componist/pianist Rieteke Hölscher. Dit werk bestaat uit een zwerm van zwevende figuurtjes die in een compacte ‘wolk’ in de ruimte deinen. Door geraffineerd lichtgebruik ontstaat er een spannend spel van licht en schaduw op de muur waarin de figuurtjes allemaal een eigen identiteit krijgen. Rieteke Hölscher componeerde een nieuw minimalistisch stuk voor elektronica, piano en viool vol herhaling en variaties op de motieven. Beeld en geluid vloeien naadloos in elkaar over en geven het publiek een gevoel van een oneindigheid tijdlus.
19 mei 2018 - Muziekhuis Utrecht

Concerto della Donne - L’amante segreto

Een bijzonder concert met bijzonder instrumenten en componisten!
Op het programma liederen van Maddalena Casulana, Barbara Strozzi, Chiara Margarita Cozzolani en instrumentaal werk van Isabella Leonarda. De musici:
Annemiek van Zeben – alt
Brigit de Klerk – mezzosopraan & blokfluiten
Sarah Haynes – violone
Paula Quint – luit & arciliuto
Toegang € 5,-; kinderen zijn welkom en mogen gratis mee. Na afloop nog volop gelegenheid om na te praten bij een glas en lekkere (gratis) hapjes.
19 februari 2017 om 15:00 uur in De Nieuwe Coenen, Amsterdam

Monday Match in Bimhuis

DANCE & MUSIC IMPRO LAB
Voor elke editie van Monday Match kiest een danser een musicus als partner, of omgekeerd. Dit tweetal bedenkt de invalshoek voor een uniek improvisation lab. Meestal op de eerste maandag van de maand betreedt een aantal door hen geselecteerde dansers en musici het podium. Ter plekke creëren zij een inspirerende match voor performers en publiek.
In december zijn de CURATOREN: MAKIKO ITO & NINA
maandag 7 december 2015
Bimhuis Amsterdam

Sandwich concert in 't Orgelpark

ann_eysermans
Het Belgische Duo 64-Feet: Iris Eysermans en Marie-Noëlle Bette. Beiden virtuoze organisten, spelen vierhandig repertoire - zeer oude muziek en hedendaagse muziek – met gebruik van nieuwe technologie, live-electronics en synthesizer gecombineerd met het pijporgel. Een uiterst avontuurlijk concert, met o.a. muziek van componiste Ann Eysermans in misschien wel de mooiste concertzaal van Nederland: het Orgelpark in Amsterdam, aan de rand van het Vondelpark. MIS HET NIET!
vrijdag 4 december 13.13 uur

Concerttip - Kate Moore

In de donderdagavond serie van 19 november ondermeer een cello concerto van Kate Moore. Het is een vrijmoedige bewerking van haar Days and Nature, een stuk dat zij op organische groeiprocessen baseerde.
Met cellist Hans Woudenberg en het Asko|Schönberg Ensemble.

donderdag 19 november 2015, 20.15 uur (met inleiding om 19.15 uur)
Bestel je kaarten hier: Muziekgebouw aan 't IJ

Calliope Tsoupaki in Enschede

Calliope Tsoupaki leidt ons naar de wonderbaarlijke wereld van Griekse mythologie, poëzie, klank én geur. Over Narcissus, die verliefd wordt op zijn eigen spiegelbeeld. Tenor Marcel Beekman zingt de liederen die Tsoupaki schreef op gedichten van Konstantinos Kavafis en Maria Polidouri. Begeleid door een topensemble van 2 geurspecialisten, piano, viool, cello, basklarinet, hoorn en harp. En Edzard Mik leest fragmenten voor uit Waar de zee begint, over een romance tussen een Griek en een Hollandse. Totaaltheater...muziek, poezie, hapjes, drankjes, geuren...

Een Griekse Liefde / Narcissus, een melodrama in klank en geur
composities en inleiding: Calliope Tsoupaki

6 december 2015 - 14.30
Bestel je kaarten hier: WilminkTheater - Enschede

concert tip - Monday Match

Voor elke editie van Monday Match, Dans & Music Impro Lab kiest een danser een musicus als partner, of omgekeerd. Dit tweetal bedenkt de invalshoek voor een uniek improvisation lab. Meestal op de eerste maandag van de maand betreedt een aantal door hen geselecteerde dansers en musici het podium. Ter plekke creëren zij een inspirerende match voor performers en publiek.
De eerste curatoren van dit seizoen zijn Ben Brown en Alma Lindenhovius.
De Dansers: Kenzo Kusuda, Rita Vilhena, Thomas Johannsen, Kim Hoogterp, Alma Sua Lindenhovius.
De Musici: Anne La Berge dwarsfluit/elektronica, Wilbert De Joode bas, Lisa Simpson naaimachine, Ben Brown drums, Ellen Knops licht
5 januari - 20.30
Bimhuis Amsterdam