vrouwelijke componisten Women Composers Archives for December 2015 | news
 
December 2015

New CD - Vanessa Lann

'….eindelijk een cd is die de schijnwerpers richt op de veelzijdigheid van Vanessa Lann. Haar subtiele oeuvre verdient het…' aldus Biëllla Luttmer (Volkskrant ). Op de cd Moonshadow Sunshadow 7 werken die Vanessa Lann in de afgelopen 25 jaar schreef.
Luister naar de titeltrack in de laatste uitzending van 2015 op Radio Monalisa. En ook in de eerste uitzending van 2016. Dan is Resurrecting Persephone te horen met fluitist Eleonore Pameijer en het Radio Kamerorkest olv Kenneth Montgomery.
Attacca 2015146
Lees het artikel van Els van Swol over Vanessa Lann hier>>

New CD - Judith Lang Zaimont

Sorel Classics has just released the world premiere recording of Pure, Cool (Water) - Symphony Nr. 4 by Judith Lang Zaimont. This new five-movement symphony has been conceived as an exploration of the various states of water - rapid/running, falling, still, frozen, rolling.
This symphony is another in a long line of Zaimont pieces for various forces which celebrate the wonders of the natural world. Also on this disk the first piano trio by the composer entitled Russian Summer.
With the Janacek Philharmonic Orchestra and conductor Niels Muus (Symphony Nr. 4).
Peter Winograd, violin - Peter Wyrick - cello and Joanne Polk, piano (Russian Summer).
SSCDC003

Tineke Postma - Boy Edgar Prijs 2015

Saxofonist Tineke Postma (Heerenveen, 1979) is de derde vrouw (na Greetje Bijma en Corrie van Binsbergen) die de belangrijkste Nederlandse jazzprijs ontvangt.
Uit het juryrapport:
“Wat bij Tineke Postma vooral opvalt is de combinatie van kosmopolitisme en Hollandse nuchterheid. Hoe een in principe bescheiden Friese musicus carrière in de Verenigde Staten maakte met haar eigen Amerikaanse band en samenwerkte met niet de minsten".
Tineke Postma ontvangt de Buma Boy Edgar Prijs op 9 december en treedt op met Nederlandse en internationale uitblinkers onder wie Greg Osby en Terri Lyne Carrington.
Presentatie van de avond Hadassah de Boer.
De concertavond wordt live uitgezonden in VPRO’s Vrije Geluiden op Radio 6.
Meer info hier>>

Muziektheaterdagen A’dam

Een jaarlijks festival in Ostade A’dam waarin talentvolle, nieuwe muziektheatermakers worden gepresenteerd naast gevestigde makers. In deze editie vormen het politiek-historische uitgangspunt en de zinnelijkheid van het leven de rode draad.
Met. o.a. de nieuwe makers: componiste Natalia Dominguez Rangel met haar werk Song Cycle, Maria Alejandra Castro Espejo met haar werk EICHMANN. Een opera over de vrije wil en vocaliste Cora Schmeiser met het multimediale Vox Sanguinis. Daarnaast biedt het festival een platform aan studenten van de verschillende conservatoria die met korte verrassingsoptredens acte de présence geven. En ook is er ruimte voor debat en interviews.
6 t/m 18 december 2015
Bestel je kaarten hier: Ostade A'dam

Monday Match in Bimhuis

DANCE & MUSIC IMPRO LAB
Voor elke editie van Monday Match kiest een danser een musicus als partner, of omgekeerd. Dit tweetal bedenkt de invalshoek voor een uniek improvisation lab. Meestal op de eerste maandag van de maand betreedt een aantal door hen geselecteerde dansers en musici het podium. Ter plekke creëren zij een inspirerende match voor performers en publiek.
In december zijn de CURATOREN: MAKIKO ITO & NINA
maandag 7 december 2015
Bimhuis Amsterdam

Sandwich concert in 't Orgelpark

ann_eysermans
Het Belgische Duo 64-Feet: Iris Eysermans en Marie-Noëlle Bette. Beiden virtuoze organisten, spelen vierhandig repertoire - zeer oude muziek en hedendaagse muziek – met gebruik van nieuwe technologie, live-electronics en synthesizer gecombineerd met het pijporgel. Een uiterst avontuurlijk concert, met o.a. muziek van componiste Ann Eysermans in misschien wel de mooiste concertzaal van Nederland: het Orgelpark in Amsterdam, aan de rand van het Vondelpark. MIS HET NIET!
vrijdag 4 december 13.13 uur