vrouwelijke componisten Women Composers Archives for February 2019 | news
 
February 2019

MUJERES DE LUNA 🌓 WOMEN IN CUBAN MUSIC

ESTRELLA ACOSTA & ESQUINA 25 VIEREN INTERNATIONALE VROUWENDAG MET MUZIEK VAN GROTE VROUWELIJKE COMPONISTEN UIT HAAR MOEDERLAND CUBA.
Om Internationale Vrouwendag 2019 te vieren presenteert Estrella Acosta een programma van haar favoriete songs, geschreven door vrouwen uit Cuba gedurende de afgelopen honderd jaar.
Deze Cubaanse topcomponistes waren pioniers in hun tijd en openden de weg voor veel andere vrouwelijke artiesten. Estrella en haar zeskoppige band geven hun persoonlijke, spannende visie op deze muziek en vertellen ook wat elk van deze vrouwen zo uniek en inspirerend maakt.
vrijdag 8 maart 2019 | 20:30 uur | CC Amstel, Cullinanplein 1, Amsterdam

NEW CD - Cheryl Frances-Hoad

Magic Lantern Tales is a CD with art songs and piano works by Cheryl Frances-Hoad. Her music has been described as “like a declaration of faith in the eternal verities of composition” (The Times), with “a voice overflowing not only with ideas, but also with the discipline and artistry necessary to harness them” (The Scotsman). Listen to tracks in the Radio Monalisa broadcast on Sunday, February 24, 2019.
Cheryl Frances-Hoad - Magic Lantern Tales
Champs Hill Records
CHRCD146

NEW OPERA - Jennifer Walsh

In 2019 bestaat het festival 25 jaar en pakt het extra uit, óók in het Muziekgebouw, met de wereldpremière van Jennifer Walshe nieuwste werk, Time Time Time, gemaakt in samenwerking met filosoof Timothy Morton en uitgevoerd met een selecte groep geluidskunstenaars.
zo 30 februari 2019 • Muziekgebouw a/h IJ - 20.30 uur

SONIC ACTS 2019

Sonic Acts is hét festival in Nederland voor vernieuwende muziek, beeldende kunst, wetenschap en technologie. Het festival onderzoekt, biedt context en toont het spannendste nieuwe werk van gerenommeerde en opkomende beeld- en geluidskunstenaars. Het festival opent op 21 februari 2019 in Paradiso met een uitvoering van ARTHESIS van Eliane Radrigue.
Naast nieuwe werken van o.a. Christina Kubisch (electrical walks in de Brakke Grond) en het programma in het Stedelijk Museum met o.a. Nina Pixel en Ji Youn Kang.
Het festival sluit met de wereldpremière van Jennifer Walshe nieuwste werk, Time Time Time, in het Muziekgebouw aan het IJ.
Sonic Acts - t/m 24 februari
Muziekgebouw a/h IJ | zondag 24 februari 2019 | | 20.30 uur

NEW CD - Leyla McCalla

The Capitalist Blues is het derde album van singer-songwriter en multi-instrumentalist Leyla McCalla. Het album is vooral geïnspireerd op het verdeelde sociaal-politieke klimaat in de Verenigde Staten, de liedjes gaan over de psychologische en emotionele effecten van het leven in een kapitalistische maatschappij. Naast de actuele, politieke boodschappen, is het album gevuld met onweerstaanbare jazz melodieën.
Leyla McCalla - The Capitalist Blues - JV570154
In Nederland te zien en horen…!
24 maart om 15.30 |
Lantaren/Venster |Rotterdam
25 maart om 20.30 |
Bitterzoet | Amsterdam

Kate Moore - Zielsverwanten

Dit seizoen is Kate Moore zielsverwant van het Muziekgebouw. Met haar eigen Herz Ensemble presenteert Moore vanavond tien internationale collega’s met wie ze verwantschap voelt. De componisten in het programma x gen x tonen een cultuur van diversiteit en globalisering. Componisten als Lam Lai, Kate Buckley, Jobina Tinnemans, Karmit Fadael en Marie Guilleray. Net als Moore zelf hebben de meesten hun geboortegrond verlaten en elders hun creatieve stem gevonden.
Muziekgebouw a/h IJ | donderdag 7 februari 2019 | | 20.15 uur