vrouwelijke componisten Women Composers Archives for January 2012 | news
 
January 2012

Dutch Ladies of Jazz op festival in Darmstadt

Van 22 januari t/m 19 februari staan Nederlandse literatuur en jazz centraal in de programmering van de Stadtkirche Darmstadt in, Duitsland. Onder de noemer ‘Europaische Nachbarn: Passion Niederlande.
In totaal zullen ruim een dozijn Nederlandse schrijvers geprogrammeerd worden ’, waaronder Cees Nooteboom, Arnon Grunberg, Adriaan van Dis, Ramsey Nasr en Remco Campert.

In aanvulling op de literatuur programmering staan er ook een vijftal Nederlandse jazzgroepen geprogrameerd met allemaal vrouwlijke bandleiders, onder de titel “Live! Dutch Ladies of Jazz” @ Jazz in der Stadtkirche.

De volgende groepen reizen af naar Darmstadt:
22 januari - Amina Figarova Sextet
25 januari - Saskia Laroo Quartet
2 februari - Susanne Alt + Band
8 februari - Fay Claassen
17 februari - Tineke Postma

Annelies Van Parys uitgeroepen tot Laureaat 2011 van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten

In een plechtigheid in het Paleis der Academiën in Brussel, België, op 10 dec 2011, werd de Vlaamse componist Annelies Van Parys bekroond met de prestigieuze prijs van de laureaat 2011 van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten. De Academie kent jaarlijks prijzen uit aan vier jonge, veelbelovende onderzoekers en kunstenaars. De Koninlijke VlaamseAcademie van België voor Wetenschappen en Kunsten (Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten) is een onafhankelijke en multidisciplinaire organisatie ter bevordering van wetenschap en cultuur. De Academie bevordert de verspreiding van wetenschap en cultuur van de Vlaamse Gemeenschap op nationaal en internationaal niveau. De Academie heeft vier klassen: natuurwetenschappen, geesteswetenschappen en sociale wetenschappen, kunst en technische wetenschappen.
http://www.anneliesvanparys.be