vrouwelijke componisten Women Composers Archives for January 2013 | news
 
January 2013

New CD - Eleni Karaindrou

Met haar tiende CD “Concert in Athens” keert Eleni Karaindrou terug naar de Athens Concert Hall, met een groep muzikale vrienden om zich heen zoals saxofonist Jan Garbarek, altvioliste Kim Kashkashian, hoboïst Vangelis Christopoulos en vele anderen.

Karaindrou komt op 24 januari naar Flagey in Brussel voor het concert van "Het stof der tijden" ("Dust of Time")! Dit is het resultaat van de laatste samenwerking tussen de componiste Eleni Karaindrou en de Griekse cineast Theo Angelopoulos, vóór diens overlijden op 24 januari 2012. Vanaf "Le voyage à Cythère" (De reis naar Kythira) nodigt dit concert-portret ons uit op een zuiver muzikale reis, waarbij beelden van muzikale en cinematografische harmonie door ons geheugen zinderen.

Karaindrou speelt op 24 januari samen met : Musiques Nouvelles l’Ensemble (Orkestrale Bezetting: 23 instrumenten), onder leiding van dirigent Jean-Paul Dessy, en Eleni Karaindrou zelf op piano solo. Tijdens dit concert worden dus voor een deel ook stukken gespeeld die op het nieuwe album van Karaindrou te horen zijn

Wereldpremière - Svitlana Azarova

WORLD PREMIÈRE of Svitlana Azarova's composition Mover of the Earth, Stopper of the sun (overture)
Salle Pleyel (Paris)
Orchestre national d'Île-de-France,
conductor - Enrique Mazzola.
23 January 2013

Complete programme:
Andreej Panufnik - Katyn Epitaph
Svitlana Azarova - Mover of the Earth, Stopper of the sun (Création)
Ludwig van Beethoven - Concerto pour piano n°1 en ut majeur op. 15
Piotr Ilyitch Tchaïkovski - Symphonie n°3 en ré majeur op. 29

Will also be performed in Amsterdam on 1 March 2014 by Nederlands Philharmonisch Orkest (Concertgebouw, Amsterdam).

Die verlassene Stadt - Marion von Tilzer


Wereldpremière - Vanessa Lann

Op verzoek van Sinfonia Rotterdam schrijft de Amerikaans/Nederlandse componiste Vanessa Lann het derde Rotterdam Concerto voor de vermaarde fagottist Bram van Sambeek.
Daarmee sluit Vanessa Lann aan in de rij van in Nederland werkzame componisten die een concert schrijven voor een minder gangbaar solo-instrument.
Op het programma o.m. Double | Reed voor fagot en kamerorkest en Lullabye for a Young Girl Dreaming [bewerking voor strijkorkest]
Sinfonia Rotterdam o.l.v. Conrad van Alphen.
Bram van Sambeek, fagot

23 januari, 2014 - 20.15
Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam
21 januari, 2014 - 20.15
De Doelen, Rotterdam