vrouwelijke componisten Women Composers Archives for March 2014 | news
 
March 2014

New CD - Hildegunn Øiseth

Valencia is Norwegian trumpetist's Hildegunn Øiseth new album richly filled with Iberian and Nordic tone palettes. The surroundings of Valencia, where this was recorded proved to be an important inspirational source for her third cd.
A few tracks will be broadcasted in our program on Sunday, April 13th (Radio Monalisa).
Losen Records NO2NJ1321

New CD - Meredith Monk

Piano Songs is the title of Meredith Monk's new cd. Written or derived from work composed between 1971 and 2006, the pieces inhabit Monk’s unique universe, as played by two of new music’s most distinguished interpreters, pianists Ursula Oppens and Bruce Brubaker. These pieces are ‘songs’ because they have strong roots in Monk’s pieces for voice, and because they are direct, specific, and imagistic.
ECM New Series 2374

Myra Melfod - concert BIMHUIS

Pianist/componist Myra Melford is op tournee in Europa en weer in Amsterdam te zien.
De pianospel van Myra Melford legt de link tussen blues, klassiek, Oosterse muziek en talloze andere stromingen. Sinds 1990 bracht ze meer dan 20 albums uit als bandleider en maakte ze voorstellingen met dans en film. Snowy Egret komt voort uit haar project gewijd aan de boektrilogie ‘Kroniek van het vuur’ van Eduardo Galeano, een uitdagende kijk op de geschiedenis van Noord- en Zuid-Amerika. De culturele rijkdom van het Amerikaanse continent is een belangrijk gegeven in de muziek van Snowy Egret, ook in de nieuwe stukken die de op het programma staan in het Bimhuis.
22 maart 2014 - 20.30
Bimhuis, Amsterdam

New CD - Anne van Schothorst

Harpiste en componiste Anne Vanschothorst lanceert deze maand haar nieuwe album: EK IS EIK. Klassieke muziekliefhebbers, maar ook jazz-lovers kunnen hun hart ophalen bij Anne’s genre-overschrijdende composities. Over de hedendaagse klassieke harpklanken zijn jazzy improvisaties gesampled. De artiesten die meewerkten aan het album zijn Saskia Laroo (jazz-trompet), Bob van Luijt (bass-gitaar), Ernst Stolz (viola da gamba) en Arthur Bont (percussie).
Meer hier>>

Calliope Tsoupaki - The Making of...

Componiste Calliope Tsoupaki liet zich op 6 maart 2014 opsluiten in een glazen kas in Muziekgebouw a/h IJ, Amsterdam. Zij begon en voltooide haar compositie voor rietkwintet en kamerkoor: Oedipus' Dream.

Wereldpremière - Hanna Kulenty

Voor de Franse altvioliste Geneviève Strosser schreef Hanna Kulenty een gloednieuw soloconcert, Viola-Viva for altviool en kamerorkest, nu voor het eerst te horen. Het Asko|Schönberg Ensemble o.l.v. Etienne Siebens voert het werk uit en Slagwerkgroep Den Haag is ook aanwezig als uitvoerenden voor de compositie DaDeRimGil (2003) van Seung-Ah Oh.

donderdag 6 maart 2014
Muziekgebouw aan 't IJ - Amsterdam
Inleiding door Michel Khalifa / 19.15 uur

Rokia Traoré - 4 concerten in NL

Deze week is Rokia Traoré in Nederland. Als je haar gemist hebt tijdens het Holland Festival in 2013 pak nu je kans; iedere recensie van de gerenommeerde pers in Europa was meer dan lovend (vier, vaker vijf sterren) Met haar nieuwe album Beautiful Africa zet Rokia zich wel heel definitief op de kaart. Traoré is opvallend tussen alle andere vrouwelijke Afrikaanse artiesten: haar krachtige, emotionele stem en zeker ook de variëteit van haar muziek.
6 maart Amsterdam
7 maart Rotterdam
8 maart Eindhoven
9 maart Groningen

BrokkenBal 2014

Rond de Boekenweek presenteert Corrie Van Binsbergen het inmiddels vermaarde BrokkenBal, een avond met veel muziek en veel literatuur. Hoofdgast is Tommy Wieringa, schrijver van het Boekenweekgeschenk 2014. Ook optredens van Esther Gerritsen en Dichter des Vaderlands Anne Vegter.
5 maart 2014 - Bimhuis
Lees meer hier