vrouwelijke componisten Women Composers Archives for October 2012 | news
 
October 2012

Marion von Tilzer - Winnaar Compositieopdracht Prijs van MCN

Marion von Tilzer kreeg de eerste prijs (10.000 euro) voor haar compositie Rote Schuhe, een compositie voor strijkkwartet, contrabas, fluit, hobo en Hardangerviool (een volksmuziekinstrument met volgens de overlevering een duivels karakter). Daarnaast waren er twee aanmoedigingsprijzen ‒ bestaande uit een bedrag van 2500 euro ‒ die gingen naar Aspasia Nasopoulou voor haar blokfluitkwintet Lelia doura, en naar Mathilde Wantenaar voor haar werk voor piano, bandoneon, besklarinet, altviool, cello en contrabas.
Meer lezen>>
Marion_von_Tilzer_photo_Marco_Borggreve
Deze week o.m. in Radio Monalisa, Inner Bells van Marion von Tilzer (foto: Marco Borgreve).

Muziek van de genomineerden op de radio - Deel 2

Tijdens de live uitzending van RADIO MONALISA op woensdag 3 oktober 2012 (21.00-22.00 uur) is muziek te horen van Anke Brouwer, Anna van Nieuwkerken, Mayke Nas, Aspasia Nasopoulou en Mathilde Wantenaar, vijf van de geselecteerde componisten die meedingen naar de MCN Compositieopdracht Prijs.
Dit programma wordt ook uitgezonden op zondag 7 oktober om 11.00 uur via De Concertzender.

Muziek van de genomineerden op de radio - Deel 1

Tijdens de live uitzending van RADIO MONALISA op woensdag 26 september 2012 (21.00-22.00 uur) is muziek te horen van Rieteke Hölscher, Sylvia Maessen, Sharon Stewart, Marion von Tilzer en Sinta Wullur, vijf van de geselecteerde componisten die meedingen naar de MCN Compositieopdracht Prijs.
Dit programma wordt ook uitgezonden op zondag 30 september om 11.00 uur via De Concertzender.