vrouwelijke componisten Women Composers Archives for October 2018 | news
 
October 2018

Mathilde Wantenaar - wereldpremière

In opdracht van de Cello Biënnale werkte Mathilde Wantenaar de afgelopen maanden aan een nieuw stuk voor Cellokwartet Ferschtman voor cellisten Dmitry Ferschtman, Larissa Groeneveld, Ketevan Roinishvili en Willem Stam.
donderdag 25 oktober 2018 | Muziekgebouw aan het IJ | 20.15
Lees meer hier>>

Camilla de Rossi - ZaterdagMatinee

Nederlandse Bachvereniging: een ‘keizerlijk’ componiste
Op verzoek van de NTR ZaterdagMatinee nam de Nederlandse Bachvereniging een cantate op het repertoire over Abraham die zijn zoon Isaak wil offeren. De barokcomponiste Camilla de Rossi bereikt eindelijk weer het concertpodium. De Nederlandse première dus van Il sacrifizio di Abramo.
Voor wie het gemist heeft is het concert terug te horen via uitzending gemist

Kate Moore - Wereldpremière

Cello Biënnale Amsterdam - Highlights! Drie generaties componisten schrijven voor cello - met Amsterdam Sinfonietta, en solisten Kristina Blaumane, Harriet Krijgh (cello) en Claron McFaddon zang. Op het programma o.m. een nieuw werk voor 4 cello's van Kate Moore. Ook op het programma, het celloconcert van Dobrinka Tabakova. Op de Cello Biënnale van 2008 speelde Kristina Blaumane het nieuwe celloconcert van de Bulgaars-Britse componiste Dobrinka Tabakova. Het inmiddels vaak uitgevoerde en op cd gezette stuk verdient na 10 jaar een reprise.
zaterdag 27 oktober 2018 | Muziekgebouw a/h IJ | 16.30
Lees meer hier>>

Annelies van Parys - Wereldpremière

Annelies Van Parys voltooit Debussy's opera La chute de la maison Usher voor Staatsoper Berlin
Op 12 oktober 2018 vindt de wereldpremière plaats van USHER. Deze nieuwe avondvullende opera van Annelies Van Parys is gebaseerd op Debussy's schetsen van zijn onvoltooide opera La chute de la maison Usher. Met evenveel respect als precisie neemt zij de muzikale ideeën van Debussy op in haar compositorische palette en schroomt niet om haar eigen klankwereld te laten samensmelten met die van Debussy.
Lees meer

Componistenportretten in het
Joods Historisch MuseumPatricia Werner Leanse & Yve du Bois zijn de makers van korte films over leven en werk van drie Amsterdammers, die triomfen vierden in de muziekwereld van de jaren ’20, ’30 en ’50 van de vorige eeuw. Marjo Tal, Leo Kok en Rosy Wertheim.
Leer ze kennen en wordt ook geïnspireerd door hun moed, originaliteit en passie.
Deze films worden gepresenteerd in het Joods Historisch Museum in het kader van de Maand van de Geschiedenis. Ze worden 2 x vertoond, om 14.30 en om 15.30 uur. Na afloop worden een aantal Franse chansons vertolkt door Patricia Werner Leanse.
zondagmiddag 28 oktober 2018 | Joods Historisch Museum
Nieuwe Amstelstraat 1 | Amsterdam

Gratis op vertoon van entreebewijs van het museum, museumjaarkaart of stadspas.