vrouwelijke componisten Women Composers Archives for September 2017 | news
 
September 2017

Saskia Lankhoorn nieuwe curator
Festival Dag in de Branding

De muziek van de 21ste eeuw!’ Daar draait het de komende twee jaar in Festival Dag in de Branding om, aldus pianiste Saskia Lankhoorn. Als nieuwe curator mag zij haar stempel drukken op de programmering. Tijdens de eerstvolgende editie op zaterdag 14 oktober is haar invloed al goed merkbaar. De editie van maart 2018 is de eerste die volledig uit de koker van Lankhoorn komt. In de komende twee seizoenen van Festival Dag in de Branding wil ze de nieuwe ontwikkelingen in de muziek van de 21ste eeuw laten zien. De trefwoorden daarbij zijn: lengte en ruimte in muziek, interdisciplinariteit, contrasten, flexibele opstellingen (van zowel musici als luisteraars) en intimiteit.
Lees meer hier>>

KOMT DAT ZIEN!

KOM NAAR DE FILMPREMIÈRES VAN
Marjo Tal - Rosy Wertheim - Leo Kok

persfoto_mailingsept
Korte films van Patricia Werner Leanse & Yve du Bois over leven en werk van drie Amsterdamse wereldburgers. Zij vierden triomfen in de muziekwereld van de jaren '20, '30 en '50 van de vorige eeuw. Leer ze kennen en wordt ook geïnspireerd door hun moed, originaliteit en passie.

zaterdag 2 september 2017 om 20.30 uur - Splendor
Nieuwe Uilenburgerstraat 116, Amsterdam (vlak achter het Waterlooplein)
zondag 10 september 2017 om 17.00 uur - LAB111 FILM
Arie Biemondstraat 111, Amsterdam (WG Terrein)

Mede mogelijk gemaakt door het AFK
AFK

Mariken, Visioen van een Opera
op Film by the Sea

Op zondag 10 september gaat tijdens het internationale festival Film by the Sea een bijzondere film in première: Mariken,Visioen van een Opera. De film gaat over de totstandkoming van de nieuwe opera Mariken in de tuin der lusten, een productie van OPERA2DAY, Het Nationale Theater, Asko|Schönberg en Cappella Amsterdam.

De gerenommeerde cineaste Sonia Herman Dolz, die eerder films maakte over Valery Gergiev, het Nationaal Ballet en Museum Boijmans Van Beuningen, trok op met het operagezelschap tijdens de creatie. Resultaat is de filmische en muzikale documentaire Mariken, Visioen van een Opera, waarin beelden van de making-of organisch samenvloeien met beelden uit de uiteindelijke voorstelling.

Film by the Sea in Vlissingen is een festival dat zich focust op het samengaan van film en literatuur. Na het festival is de film nog op diverse plaatsen in het land te zien (data en locaties nog niet bekend).