vrouwelijke componisten Women Composers NEWS
 

Vanessa Lann - première

Martine Reurings & Dick Hanemaayer (bassoons) and the Van Wassenaer Orchestra under the direction of Benjamin Boers will perform the world premiere of Rise by Vanessa Lann. Concertos for two bassoons and orchestra have existed for some time, but this work is unique: the sound combinations between the two bassoons are totally new, as are the timbres within the orchestra.
November 19, 2017 | 15:00 - Messiaskerk - Zijlaan 57 Wassenaar

Dobrinka Tabakova - Première

Voor de tweede keer kreeg de Bulgaarse/Britse Dobrinka Tabakova een opdracht van Amsterdam Sinfonietta. Zij zal aanwezig zijn bij de wereldpremière in het Muziekgebouw aan het IJ op donderdag 16 november 2017 (helaas uitverkocht, maar probeer op de wachtlijst te komen). Speciaal voor dit programma schreef de Brits/Bulgaarse componiste Dobrinka Tabakova een nieuw dubbelconcert met pianistische broers Jussen naast het orkest. Amsterdam Sinfonietta gaat dan ook nog op tournee door het land en dit werk is dan 9 keer te horen. Kijk hier voor de speellijst.
Dit concert wordt ook live uitgezonden op live uit uitgezonden op NPO Radio 4

Sonic Art in Splendor

Een concert van elektronische en akoestische resonerende lichamen met de minimalistische pionier Eliane Radigue met ook muziek van composer/performers Elisabeth Schimana, Pia Palme en Anne La Berge. Geheimzinnig, transcendente en een schitterend banket voor de oren nog nooit eerder gehoord in Nederland.
10 november 2017 om 20.30 uur - Splendor

Lili Boulanger - Vrijdagconcert op NPO Radio 4

Voor de eerste keer in deze millennium het prachtige Du fond de l’abîme van Lili Boulanger uitgevoerd in Nederland.
Dat concert is op 10 november 2017 in TivoliVredenburg in Utrecht. Voor wie daar niet naartoe kan, het concert wordt live uit uitgezonden op NPO Radio 4.
Lees het interessant artikel over dit bijzonder werk van Thea Derks hier>>

15 jaar FACETTEN van de Kunst

In het seizoen 2017-2018 bestaat Facetten15 jaar. Nu komt het feestelijke moment met uitvoeringen en kunstwerken rondom James Joyce. In 2017 nog performances, lezingen en kunstwerken ‘Inspired by’ James Joyce - Pomes Penyeach. Facetten heeft 15 kunstenaars gevraagd om zich aan een groepstentoonstelling te verbinden. De 13 Pomes worden beeldgezet, de woorden van de Pomes zelf zichtbaar gemaakt, en een tipje van de sluier wordt gelicht van het project Joyce on the Road 2018. Ook hebben zij de jonge 3-D kunstenaar Milou Parthesius gevraagd om een mobiele tentoonstellingsobject te ontwerpen voor ‘Joyce on the Road’. Met nieuw gecomponeerde muziek van Julia Barnes. Op 11 en 12 november 2017 is ‘Joyce on the Road’ te zien en horen in het Weefhuis, Lagedijk 39 in Zaandijk.
Het volledige programma is hier>>