vrouwelijke componisten Women Composers Calliope Tsoupaki - Matthijs Vermeulenprijs 2021 | news vrouwelijke componisten | women composers

Calliope Tsoupaki - Matthijs Vermeulenprijs 2021

De Matthijs Vermeulenprijs is de belangrijkste Nederlandse compositieprijs, vernoemd naar de in 1967 overleden symfonisch componist Matthijs Vermeulen. Deze prijs (bestaat uit een geldbedrag van € 20.000 euro en een sculptuur gemaakt door Jeroen Henneman) wordt tweejaarlijks beschikbaar gesteld door het Fonds Podiumkunsten aan een Nederlands componist, die naar het oordeel van een jury een bijzonder werk heeft gecomponeerd op het terrein van de hedendaagse muziek. Er waren dit jaar 95 inzendingen. En de winnaar is Calliope Tsoupaki, Componist des Vaderlands.
Op vrijdag 16 juli 2021 ontvangt Calliope Tsoupaki deze prestigieuze voor haar compositie Thin Air. Viktorien van Hulst, vanaf 1 juli directeur van het Fonds Podiumkunsten, reikt de prijs uit aan Tsoupaki bij de opening van het festival Wonderfeel. Het prijswinnende werkThin Air wordt na de prijsuitreiking live uitgevoerd in een nieuwe versie voor strijkorkest door het Wonderfeel Festival Orchestra onder leiding van Johannes Leertouwer.
Lees meer over Thin Air hier>>