vrouwelijke componisten Women Composers portretconcert | news vrouwelijke componisten | women composers

Componistenportret: Ig Henneman

De 75-jarige componist en altviolist wordt geëerd met een componistenportret. Het programma omvat drie premières, improvisaties, vroeger werk en gedichten. Henneman heeft voor het concert een dichter en tien musici uitgenodigd: een bijzondere mix van achtergronden en leeftijden, te weten:
Ab Baars (klarinet, shakuhachi), Anne La Berge (fluiten), Lidy Blijdorp (cello), Anneke Brassinga (gedichten) Ig Henneman (composities, altviool), Annelie Koning (stem/zang), Gerrie Meijers en Ansgar Wallenhorst (orgel) en het Luna String Quartet.
Helaas is het concert op 12 september 2021 nu al uitverkocht. Maar meer is het lezen over het programma en de musici op de website van het Orgelpark, Amsterdam.

Portretconcert: Rozalie Hirs

Op zondagmiddag 29 augustus 2021 om 15:00 uur presenteert Huize Gaudemaus/ Walter Maashuis, Bilthoven, het eerste tuinconcert van dit jaar. Op het programma staan muziek en poëzie door Rozalie Hirs. De uitvoerders zijn Keren Motseri (sopraan); Luna Quartet – Janneke van Prooijen, Jellantsje de Vries, Elisabeth Smalt, Katharina Gross; Fie Schouten (basklarinet); Marieke Franssen (fluit); Rozalie Hirs (spreekstem).
zondag 29 augustus 2021 - 15.00 uur
Huize Gaudemaus/ Walter Maashuis | Bilthoven