vrouwelijke componisten Women Composers Archives for March 2021 | news vrouwelijke componisten | women composers
 

Dag in de Branding - Editie 59

Op zaterdag 10 april a.s .gaat de compositie Hysteria van Eva Beunk tijdens de online uitzending in première. Dag in de Branding heeft haar gevraagd om een nieuw werk te schrijven. Uitgangspunt is Johanna de Waanzinnige, als reactie op de opera Rage d’Amours van Rob Zuidam. Eva stelt de vraag aan de orde hoe waanzinnig Johanna nu eigenlijk was.

Eva Beunk, compositie student aan het Koninklijk Conservatorium, : “Ik was vanaf het begin super gefascineerd door het onderwerp. Ik kon me heel makkelijk verplaatsen in Johanna de Waanzinnige en de ideeën kwamen snel. Ik werd door het stuk gegrepen en kon bijna niet stoppen eraan te werken.”

Eva gebruikt in deze compositie opnames van haar stem en trompet. Haar stem vormt de basis van het stuk. De trompet en gezongen en gesproken tekst mengen en inter-acteren hiermee. De video is helemaal opgenomen in één kamer. Hierin staat de eenzaamheid en het gevoel van isolatie centraal.

Dit online programma wordt aangeboden met met zogenaamde pay what you want tickets. De minimale prijs is €1,00 maar het spreekt voor zich om daar een eigen bedrag van te maken en het festival Dag in de Branding daarmee te steunen.
zaterdag 10 april 2021 om 20.00 uur. Meer hier>>

Gesproken Opera Podcast - Eva

Eva is een gesproken opera en muzikaal luisterboek ineen, gebaseerd op de gelijknamige openhartige roman van Carry van Bruggen. Makers zijn regisseur Sjaron Minailo, scenarist Gaea Schoeters, componiste Annelies Van Parys en het Ragazze Quartet. Naast muziek van o.a. Henriette Bosmans, is ook Drifting Sand van Van Parys zelf te horen.
De serie van 8 afleveringen is op de website: carryvanbruggen.nl