vrouwelijke componisten Women Composers Archives for October 2020 | news vrouwelijke componisten | women composers

Art Rocks - Rae Milford

Uw presentator van RadioMonalisa doet mee aan ART ROCKS, een wedstrijd voor musici. Patricia Werner Leanse (aka Rae Milford) heeft een song geschreven, geïnspireerd op Louise Nevelson's Sky Cathedral nu te zien in het Kröller-Müller Museum.


Hier de link naar haar inzending (videoclip). Spreekt het je aan? Stem dan op haar - dat zou mooi zijn!

NEW (DIGI)EP - Anne van Schothorst

Utopia is de nieuwe digi ep van Anne van Schothorst.

Zij componeerde 5 contemplatieve pianowerken, uitgevoerd door toppianist Jeroen van Vliet. Het is een meditatief en ook hoopvol album geworden. Anne's wens is dan ook om de luisteraar uit te nodigen om een voorstelling te maken van hun ideale wereld van schoonheid en troost.
Meer over Utopia hier>>

Bosch Requiem - Seung-Won Oh

Seung-Won Oh schreef het nieuwe Bosch Requiem 2020 in opdracht van November Music. Het werk is geïnspireerd op YeonDo, een Koreaans katholieke gebed voor de doden. De wereldpremière vindt plaats op donderdag 5 november (uitverkocht) in het Jheronimus Bosch Art Center in 's-Hertogenbosch, uitgevoerd door Helena Rasker, Cappella Pratensis, New European Ensemble onder leiding van Manoj Kamps. Met YeonDo creëert Seung-Won Oh een theater van symbolische rituelen en laat ruimte voor meditatie en reflectie over de dood.

YeonDo is een Koreaans ritueel groepsgezang van psalmen en litanieën en een unieke samensmelting van het katholieke geloof met de Koreaanse traditionele begrafenisrituelen. In samenzang bidden de overlevenden voor een snelle overtocht van de ziel naar de hemel. In Seung-Won Oh's nieuwe YeonDo vindt een hedendaags ritueel plaats voor mannenkoor, solist, ensemble en slagwerkkwartet, waarbij het publiek meer een deelnemer is aan het ritueel dan een afstandelijke luisteraar. Het ensemble heeft een vaste fysieke plek, maar het koor en de alt Helena Rasker bewegen zich door de ruimte.

Meer te lezen op November Music
vrijdag 6 november om 19:00 en 21:30 - UITVERKOCHT Online Stream via www.novembermusic.net
maandag 9 november om 20.15 in het NTR Avondconcert

NEW CD - Linda Buckley

From Ocean's Floor is the title of Linda Buckley's new CD, a debut album for NMC Recordings. Interesting and imposing sound landscapes performed by leading Irish artists and ensembles like the Crash Ensemble, ConTempo Quartet and sean nós singer Iarla O'Lionai. Listen to a few tracks in our program om Sunday, October 25th
Or even better, order your CD here>>

Calliope Tsoupaki - Thin Air

Na de premiere van Thin Air van Calliope Tsoupaki in juni op het Holland Festival door gitarist Wiek Hijmans, trekt Festivals for Compassion als een estafette de wereld over. Op festivals in binnen- en buitenland wordt, als blijk van compassie en solidariteit met iedereen die op welke manier dan ook geraakt is door corona, de solo-compositie Thin Air uitgevoerd op een instrument naar keuze.
Eind november zullen meer dan vijftig festivals, waaronder Edinburgh International Festival, Helsinki Festival, Festival Oude Muziek Utrecht en het Canadese festival Music on Main, aan de estafette hebben deelgenomen.
29 verschillende uitvoeringen zijn vastgelegd en te bekijken hier>>

Dag in de Branding - 25 oktober

Aanvullend op de live-optredens in deze 57ste editie van Festival Dag in de Branding presenteren ze op zondagavond een online programma, dat een mix is van registraties van de in dit weekend uitgevoerde stukken én nieuwe onderdelen. De drie nieuwe performances zijn uitsluitend online te bekijken.
O.a. Meriç Artaç, composer-in-residence, presenteert een voorstudie van het karakter Yori, onderdeel van de veelomvattende muziektheaterproductie waarmee zij over een jaar afscheid wil gaan nemen. David Kweksilber vertolkt Yori’s monologue intérieur.
En Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki schreef het weemoedige solostuk Thin Air voor Festivals for Compassion, een initiatief van festival Wonderfeel: ruim 50 festivals in Europa brengen een ode aan de compassie en solidariteit die de coronacrisis losmaakt.
Meer hier>>

Abonneer je op de Podcastserie: NOOIT VAN GEHOORD?!