vrouwelijke componisten Women Composers Archives for August 2021 | news vrouwelijke componisten | women composers

NOOIT VAN GEHOORD?! NO. 13

Portretconcert: Rozalie Hirs

Op zondagmiddag 29 augustus 2021 om 15:00 uur presenteert Huize Gaudemaus/ Walter Maashuis, Bilthoven, het eerste tuinconcert van dit jaar. Op het programma staan muziek en poëzie door Rozalie Hirs. De uitvoerders zijn Keren Motseri (sopraan); Luna Quartet – Janneke van Prooijen, Jellantsje de Vries, Elisabeth Smalt, Katharina Gross; Fie Schouten (basklarinet); Marieke Franssen (fluit); Rozalie Hirs (spreekstem).
zondag 29 augustus 2021 - 15.00 uur
Huize Gaudemaus/ Walter Maashuis | Bilthoven

NOOIT VAN GEHOORD?! NO. 12

HOLLE HAVEN - Annelies Van Parys

In het voorjaar van 2020, middenin de eerste lockdown, lanceerde De Buren ‘Besmette Stad’: een project waarin ze auteurs vroegen van Ostaijens bundel Bezette Stad om te denken naar de huidige corona-context. Via een proces van co-creatie groeide Gaea Schoeters Holle Haven uit tot een muziektheatrale performance van 40 minuten. Noem het slam 2.0: door spoken word samen te brengen met hedendaagse klassiek wilden de vier kunstenaars de grenzen van het genre aftasten. Het resultaat is een podiumperformance die klinkt als een jamsessie rond een vleugelpiano (vierhandig bespeeld door Lies Colman en Annelies Van Parys), waarin Els Mondelaers stem geeft aan Van Ostaijen en Gaea Schoeters hem het heden intrekt.
Tijdens het O. Festival in Rotterdam op 28 & 29 augustus 2021

NOOIT VAN GEHOORD?! NO. 11

Christina Viola Oorebeek - wereldpremière

Het Grachtenfestival, Gaudeamus Muziekweek en November music bundelen hun krachten! Via een zogenaamde 'Call for Works' werden jonge componisten uitgenodigd een schets te schrijven voor het avontuurlijke Duo Ebano, dat bestaat uit Marco Danesi (klarinet) en Paolo Gorini (piano). Duo Ebano is bepaald geen alledaags piano/klarinet-duo: zo verwisselt Gorini regelmatig zijn piano voor een per MIDI-aangedreven seaboard en werkt en experimenteert het duo nauw samen met avontuurlijke jonge componisten. En al is zij niet meer piepjong, staat Christina Viola Oorebeek op het programma met de wereldpremière van Book of Samples I 1.zero in / 2. zero out (for Bb Clarinet, Bass Clarinet, Piano, partially live-prepared and pre-prepared Piano, Fixed-Media
maandag 16 august - 16.00 uur - De Duif, Amsterdam

NOOIT VAN GEHOORD?! NO. 10

Oranjewoud Festival 2021

Twee tips:
Pelgrim - Een zintuiglijke reis door de natuur met saxofoniste/componiste Lotte Pen.
Pelgrim is zowel een muzikale als spirituele wandeling in de natuur. Terwijl je door de bossen en velden loopt, luister je via een koptelefoon naar Lottes muziek, een elektronische soundscape die meebeweegt met de verschillende landschappen die je passeert. Aangekomen bij een open plek in het Reigersbosch wacht Lotte je op met een live optreden, waarna Pelgrim holistisch wordt afgesloten.
Programma:
Lotte Pen - Pelgrim (2019/2020)
Hildegard von Bingen - O Virtus Sapiente*
Hildegard von Bingen - O Eterne Deus*

vrijdag 20 augustus = UITVERKOCHT!

Inner Voice - Cora Burggraaf en de binnenstem van Elsa Diepenbrock
Inner Voice is een muzikale voorstelling over een vrouw die haar eigen stem lange tijd liet verstommen. Als echtgenote van de beroemde componist Alphons Diepenbrock die alle aandacht opeiste, viel Elsa Diepenbrock langzaamaan stil. Ook al hielp zij als stottertherapeut anderen juist te praten en sprak zij met gemak in drie talen een grote groep mensen toe, haar eigen stem haperde. Geleidelijk bewoog zij van branie naar bescheidenheid.
Muziek van o.a. Alphons Diepenbrock, Gustav Mahler, Richard Wagner, Anna Cramer, Georges Bizet e.a. Gebaseerd op Cécile en Elsa, strijdbare freules van Elisabeth Leijnse.
vrijdag 20 augustus - 18.00 uur

NOOIT VAN GEHOORD?! NO. 9