vrouwelijke componisten Women Composers live stream | news vrouwelijke componisten | women composers

live stream - Christina Viola Oorebeek

During the Bowed Electrons (BE) Festival, 3 works by Christina Viola Oorbeek will be performed. BE Festival 2021 is a live stream, online, free event hosted by the South African College of Music of the University of Cape Town. The stream will be available through YouTube and Zoom. Going live on Saturday 4 December 2021, at 10:00 am (SAST/UTC+2).
The program is available here>>

Rozalie Hirs - portretconcert

Muziek en poëzie zijn twee kanten van dezelfde medaille in het kunstenaarschap van Rozalie Hirs. Klankschoonheid gaat bij haar altijd samen met onderzoek: naar waarneming, naar natuurkundige eigenschappen van geluid, naar de bouwstenen van de taal. Zo ontstaat werk dat zowel exact als zinnelijk is.
Dit concert laat beide kanten van haar zijn als dubbeltalent: Hirs draagt voor uit haar poëzie en drie vooraanstaande solisten spelen haar muziek. De solostukken voor elektrische gitaar, basklarinet en fluit staan bovendien niet los van elkaar: wanneer je ze samenvoegt vormen ze het trio infinity stairs (2014). Vanavond klinken de drie stukken eerst afzonderlijk, en aan het slot van het concert nogmaals, maar dan tegelijkertijd.
Live stream vanuit het Muziekgebouw aan het IJ - 13 Mei 2021 - 20.00 uur

Call for Live Streams!

PARMA Recordings is now accepting planned live-stream concerts for consideration to be hosted on its platforms (PARMA's Live Stage and PARMA Music Festival). Classical, contemporary classical, jazz, world, and fusion music concerts will be considered for this collaboration.
PARMA's Live Stage and PARMA Music Festival concerts receive a custom event page and promotion by their Publicity Team leading up to the event. The live streams are free for audiences to view and are accessible in their video archive after the premiere date.
Deadline for submissions - March 15, 2021
More information here>>

Aftab Darvishi - live stream

Focus op de Iraanse-Nederlandse componiste Aftab Darvishi, met het Doelen Ensemble en zangeres Lilian Farahani.
Aftab combineert in haar muziek ongebruikelijke combinaties van zang met inspiratiebronnen uit verschillende muzikale culturen. Een avond gewijd aan haar muziek waaronder de wereldpremière van een nieuwe versie van de compositie Plutone
19 februari - 20.30 uur - live stream vanuit De Doelen in Rotterdam

Kate Moore - live stream

Tijdens het concert vanuit TivoliVredenburg op vrijdag 19 februari wordt de Grote Zaal als de huiskamer van het Groot Omroepkoor ingericht en zijn wij als luisteraars/kijkers een uur lang (digitaal) bij hen te gast. Verwacht een levendige, informele avond rondom het thema Rhythm & Ritual,
Een van de stukken op het programma is Eclipsed Vision van Kate Moore; een oneindig lied voor iedereen. Het is een fascinerende, levende geluidssculptuur waarin silhouetten van mensen in een langzame processie evoluerende harmonieën uitstralen in geleidelijke transformatie. Het resultaat is een onwereldse ervaring waarin performers en publiek worden meegezogen in het musiceren en zich verbinden met de sacrale harmonie.
19 februari 2021 - 20.15 uur - live op NPO Radio 4 en ook als livestream

Annelies Van Parys - live streams

In Usher gaan de muzikale werelden van Claude Debussy en de Vlaamse componist Annelies Van Parys een verrassende dialoog aan. Van Parys creëerde samen met librettist Gaea Schoeters een nieuwe kameropera op basis van Debussy’s schetsen voor La Chute de la maison Usher (1908- 1917), naar Edgar Allan Poe. Na een succesvolle creatie in de Berlijnse Staatsoper (2018) en opvoeringen in de Folkoperan in Stockholm beleeft Usher zijn uitgestelde première in België. Voor de regie van deze nieuwe productie tekent de Franse regisseur Philippe Quesne, die inspiratie vond in Amerikaanse horrorfilms uit de jaren zeventig.
zaterdag 27 februari 2021 - 20.00 uur - LIVE STREAM

Private View is een nieuwe versie van de eerste grensverleggende opera van Annelies Van Parys, door Muziektheater Transparant, IOA (International Opera Academy) en SPECTRA Ensemble. De opera is geïnspireerd door Alfred Hitchcock's thriller Rear Window. De samenwerking met librettist Jen Hadfield, scenarist Gaea Schoeters en regisseur Tom Creed leidde tot een meermaals bekroonde opera die 6 jaar geleden in première ging bij Opera Ballet Vlaanderen. Nu is het tijd voor een nieuwe versie met het jonge talent van IOA.
donderdag 18 februari 2021 - 20.00 uur - LIVE STREAM

ORLANDO - Olga Neuwirth

ORLANDO - Today for 24 hours for free: Stream: ORLANDO by Olga Neuwirth
Tuesday, 23/06/2020., 19h. www.staatsoperlive.com
Otherwise take a look at the beautiful gallery here>>