vrouwelijke componisten Women Composers concertserie | news vrouwelijke componisten | women composers

Nieuwe Noten Amsterdam 2021

De serie Nieuwe Noten Amsterdam biedt een podium aan hedendaagse kamermuziek én denkers van nu, waar (inter)nationale componisten premières laten horen en er gesprekken worden gevoerd met kenners uit de Nederlandse muziekwereld. In het Plein Theater krijg je de kans om dit unieke concept in intieme sfeer te ervaren, waarbij na afloop ruimte is om in gesprek te gaan met de uitvoerenden. De curatoren en hosts van deze serie zijn componist Aspasia Nasopoulou en basklarinettist Fie Schouten.
A.s. zondag kunt u genieten van het werk Ikaros van Aspasia Nasopoulou.

De mythe van Ikaros vormde voor schrijver Henk van der Waal de inspiratiebron voor zijn existentiële gedicht: In de ogen van de god (Querido, 2014). Zijn versie van de mythe dringt door tot de essentie van het streven van de moderne mens. Componiste Aspasia Nasopoulou schreef op deze tekst een betoverende compositie voor twee violisten en videoprojectie. In haar recente werk richt Nasopoulou zich op gebruik van diverse teksten die ze verweeft in de structuur van haar muziek vol zachtmoedige, hedendaagse lyriek.

zondag 5 september - 15.00 | Plein Theater, Amsterdam

Nieuwe Noten opnieuw gestart

In deze serie voor hedendaagse kamermuziek worden werken en ideeën van bekende ensembles, jonge musici en denkers gepresenteerd, in klank en woord. Bij elk concert is er een speciale gast die een actueel thema aansnijdt en de musici en het publiek betrekt. De curatoren en hosts van deze serie zijn componist Aspasia Nasopoulou en basklarinettist Fie Schouten.
22 mensen kunnen dit eerste concert met muziek van o.a. Kaija Saariaho en Georgia Nicolaou bijwonen!
14 juni 2020: 15:00-15:45 tickets voor de live-stream, richtlijn donatie €5 (te volgen via www.plein-theater.nl)