vrouwelijke componisten Women Composers Archives for December 2020 | news vrouwelijke componisten | women composers

Dutch Choir Music Now

Het project Dutch Choir Music NOW is onlangs van start gegaan; een initiatief van een mecenas in samenwerking met Nieuw Geneco en Dutch Composers NOW.
Mecenas Marcia steunt componisten met nieuwe compositieopdrachten en biedt amateurkoren gratis nieuw koorrepertoire. Op het online platform van Dutch Choir Music NOW zijn bladmuziek en oefenbestanden vrij toegankelijk. Het Groot Omroepvrouwenkoor nam een deel van de werken op. Ruim 30 composities van vrouwelijke componisten zijn nu beschikbaar, online te beluisteren, de partituren te bekijken en downloaden.
Lees en luister hier>>

Dag in de Branding - Mothers

In Mothers voor stem, live-elektronica en video draait om het begrip tijd en ons (on)vermogen dat te doorgronden. De IJslandse componist Sóley Sigurjónsdóttir (1996) giet haar concept in de vorm van volks- en wiegeliedjes, daarmee verwijzend naar een keten van moeders die kennis van generatie op generatie overdragen. In Mothers werkt zij samen met de Zuid-Koreaanse multimediakunstenaar Soyun Park die, net als Sigurjónsdóttir, in Den Haag woont.
Dit onderdeel is alleen te zien in de online uitzending op 16-12-2020

Shirley Thompson - BBC 3

Shirley Thompson's Wildfire wordt live uitgevoerd op 11 December door het BBC Concert Orchestra in London. Het stuk maakt onderdeel uit van een van haar operas (Sacred Mountain: Incidents in the Life of Queen Nanny of the Maroons). Een geheim muzikaal bericht wordt door de koningin verstuurd en verspreidt zich als wildvuur. 
Thompson werkte al eerder met de BBC Concerto Orchestra solisten voor Voice of Change (2009), geschreven voor de inauguratie van Barack Obama.
Ook op het programma, Wonderland van Jocelyn Pook.

BBC Concert Orchestra, o.l.v. Anna-Maria Helsing
11 december 2020 | 14:00, Watford Colosseum, BBC Radio 3 >> Link naar uitzending

Live Streams - Muziekgebouw a/h IJ

Livestreams - Rechtstreeks vanuit het Muziekgebouw in Amsterdam
Met enige regelmaat zenden zij in samenwerking met verschillende partners concerten rechtstreeks uit via internet. Gratis!
Zet de speakers op flink volume, de videoplayer op de maximale breedte en waan je voor een tijdje luisteraar in de echte Grote of Kleine Zaal.
Livestream gemist?
De meeste streams kun je terugkijken. De streams van concerten uit de serie Up Close blijven zichtbaar tot een maand na uitzending.
Andere opnamen die in de loop der jaren zijn gemaakt in het Muziekgebouw vind je terug op hun video- en audiopagina.