vrouwelijke componisten Women Composers Aspasia Nasopoulou - World Opera Lab | news vrouwelijke componisten | women composers

Aspasia Nasopoulou - World Opera Lab

Arïanna: Liefde zonder Grenzen
World Opera Lab en Podium Mozaïek presenteren een kleurrijke remake van een verloren opera, met zangers en musici met roots vanuit de hele wereld. De opera is gebaseerd op de mythe van prinses Arianna, ontstaan op het kruispunt van culturen tussen Oost en West. Het verhaal van Arïanna is eeuwenoud, maar de emoties kent iedereen: van eenzaamheid tot liefde en verbinding.
De originele opera, gemaakt door Claudio Monteverdi, is verloren. Alleen de tekst en één prachtig lied bestaan nog. In deze remake combineren we traditionele muziek uit de hele wereld en nieuwe stukken. Aspasia Nasopoulou is een van de drie componisten die zich hiervoor liet inspireren door haar eigen muzikale traditie én de stijl van Monteverdi. Het ensemble bestaat uit een bijzondere mix van instrumenten: van orgel tot ud en van viool tot Afrikaanse percussie. Laat je onderdompelen in een wervelend en kleurrijk spektakel vol symboliek, dans, projectie en prachtige melodieën.
Een productie van: Podium Mozaïek en World Opera Lab
Volledige speellijst is hier>>