vrouwelijke componisten Women Composers Musique Concrete + 1000 Eyes | news vrouwelijke componisten | women composers
 

Musique Concrete + 1000 Eyes

Musique Concrète"Ruimtelijke totaalinstallatie met klank en licht
Alu Montorfano - objecten en fluit
Cecilia Arditto - compositie, projectoren en elektronica

Componisten dromen graag over nieuwe werelden die niet alleen gevat zijn in klank, maar ook in beeld. De in Nederland woonachtige Argentijnse componiste Cecilia Arditto zet graag alledaagse voorwerpen en eenvoudige middelen in om een eigenzinnige klankwereld op te bouwen.

De nieuwe totaalinstallatie Musique Concrete is een klank- en lichtspel dat zich afspeelt in het duister. Twee spelers zetten klankobjecten, tapes en beeldprojectoren (magic lanterns) in om een ruimtelijk en magisch ritueel op te roepen. Met sobere middelen weten de spelers een verleidelijke, filmische droomwereld te creëren.

In verval geraakte technologie, het redden van 'afval' en deze tot muziekinstrument maken, geeft aanleiding om in gesprek te raken over duurzaamheid, consumentisme design en politiek. Graag gaan we hierover in publiek gesprek met Sara Rodrigues (Portugal, VK), componist en activist; Petra Strahovnik (Slovenië, NL) componist; Alu Montorfano, fluitisten en multimedia-performer (Argentinië, Spanje) en Cecilia Arditto, componist (Argentinië, NL). Moderator: Ingrid van Schijndel (NL) choreograaf en dramaturg.

zondag 26 januari 2020 - 18.00 | Splendor Amsterdam